پهپادها، شکل دهنده آینده‌ی صنعت لجستیک در 5 سال آینده

با توجه به پیشرفت‌های زیادی که در صنعت پهپادها به وجود آمده است؛ این پهپادها تا 5 سال آینده تاثیر قابل توجهی در صنعت لجستیک خواهند داشت.

به گزارش کالاسودا و به نقل از articles.cyzerg، به نظر می‌رسد شرکت‌هایی مانند آمازون و Matternet چنین اهدافی را در سر دارند. در این میان شک و تردیدهایی در مورد امکان پذیری و قانونی بودن استفاده از پهپادها در مدلهای تجاری لجستیکی وجود دارد. با این حال، رهبران این صنعت مانند آمازون و DHL در حال آزمایش این فناوری نوظهور هستند.

 آیا می‌توان در آینده از پهپادها در صنعت لجستیک استفاده کرد؟

فقط زمان می‌تواند به این سؤال پاسخ دهد. بااین حال اجازه دهید برخی از مزایا و معایب بالقوه فناوری تجاری پهپادها در صنعت لجستیک را تجزیه و تحلیل کنیم.

مزایای پهپادها در لجستیک

کاهش هزینه‌های حمل و نقل و عملیاتی

به گفته Business Insider، انتظار می‌رود پهپادها، بسته‌های آمازون را مستقیماً از انبار در مدت 30 دقیقه یا کمتر و با قیمت 1.00 دلار به مشتری برسانند. که این روش باعث کاهش هزینه در مقایسه با سایر روش‌ها می‌شود.

اولین شرکت‌های لجستیکی که قادر به استفاده از پهپادها خواهد شد؛ هزینه‌های حمل و نقل آن‌ها در مقایسه با هزینه‌های سرمایه گذاری در کامیون مانند هزینه‌های تعمیر و نگهداری، سوخت، بیمه و موارد دیگر به شدت کاهش می‌یابد. با در نظر گرفتن این نکته که آمازون (پیشرو در زمینه لجستیک و نوآوری) می‌تواند هزینه حمل و نقل را با استفاده از فناوری پهپادها کاهش دهد، می‌تواند هزینه حمل و نقل خود را تا 83 درصد پایین بیاورد.

تحویل با سرعت یک کلیک

فرایند تحویل کالا به سرعت بیشتر و در همان روز انجام می‌شود و دیگر کالایی در انبار نمی‌ماند.

از بین رفتن مشکلات احتمالی

علاوه بر این که بسته با سرعت به دست مشتری می‌رسد؛ در صورتی که مشتری از سفارش راضی نباشد؛ فرایند برگشت محصول نیز با سرعت بالایی انجام می‌شود.

با این کار موانع تجارت الکترونیکی برداشته شده و تجارت الکترونیک به سطوح جدیدی می‌رسد.

مشکلات پهپاد ها در صنعت لجستیک

آسیب پذیری فناوری

مانند هر فناوری نوظهور، بسیاری از جنبه‌های توسعه پهپادها هنوز در دست ساخت است. در حال حاضر، هواپیماهای بدون سرنشین محدوده‌ای ندارند که بتوانند به طور مؤثر تمام نیازهای لجستیکی یک شرکت را برطرف کنند. امروزه  پهپادها محدود به بسته‌های کوچک و مسافت‌های کوتاه هستند، اما هنوز این فناوری شکننده هستند و به تکنسین‌ها و اپراتورهای ماهر نیاز دارند که این امر هزینه تولید و استفاده از آن‌ها را افزایش می‌دهد.

در این بین هکرها نیز به دنبال سرقت و از بین بردن پهپادها هستند و این یکی از مشکلات جدی پهپاد ها است.

در این بین سؤالات دیگری نیز مطرح می‌شود

در صورت سقوط پهپاد، هزینه تعویض محصول بر عهده کیست؟ در صورت سقوط این پهپاد بر روی یک شخص چه کسی مسئولیت هزینه‌های آن را بر عهده می‌گیرد؟

طی 5 سال آینده، پهپادها نقش مهمی در عملیات لجستیکی در سراسر جهان ایفا خواهند کرد، اما هنوز ظرفیت کلی آنها برای بهبود عملیات لجستیکی مشخص نیست.